Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за покупка на 166 с V6 двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от DanewRomeo Покажи съобщение
    Колега, приятелски съвет - не взимай подобна кола с такъв мотор от нашите автотърговци. Салоните тук са пунктове за реекспорт на гробници от италианските морги основно. Това все още е така. Лично си се убедил. Не си вкарвай таралеж в гащите, защото ще ти излезне през носа. Доколкото разбирам и финансовият ресурс е в известна степен ограничен - обмисли внимателно импулса си да се хвърлиш на такъв мотор. Поддръжката е скъпа, разходът е много висок, данъците - също. И отново - от местен автосалон недей да рискуваш, защото рискът ще е неоправдан.
    Мерси за съветите! Финансовият ресурс е ограничен откъм инвестицията за колата, не мога да отделя 10000 лв. само за нея. Мога, но за момента не е разумно да хвърлям всички средства за нея. После текущата поддръжка не е проблем, в момента в гаража нямам мотор под 200 к.с. и знам какви са разходите. Предпочитам да взема читав двигател, трансмисия и здраво шаси, ако има забележки по интериор и купе ще си ги правя текущо. Все пак е хоби кола, за работа имам други автомобили.
    Diesel is the fuel of Satan

1999 Alfa Romeo 166 3.0 V6, Aurora Nuvola Pearl

Comment

Докато пътувах в града пристигна мейл от мобиле.бг, че е публикувана обява за 3.0 в Овча Купел - http://www.mobile.bg/11281704697831272. Минах да проверя и се оказа, че утре щяла да е там колата (въпреки че снимките на колата са правени на плаца на автокъщата, явно джамбазите я "пробват" в момента) и естествено, че била "перфектна"
      На снимките изглежда прилично, което не е нещо нетипично за Боми Ауто, ще я видим утре що за стока е. Ако някой има вземане-даване с автокъщата моля да сподели.
      Last edited by joros; d.m.y г., 17:34.

Comment

Колите им минават през сериозно напудряне преди да бъдат пуснати за продажба, така че внимавай какво купуваш от там.
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от joros Покажи съобщение
          Докато пътувах в града пристигна мейл от мобиле.бг, че е публикувана обява за 3.0 в Овча Купел - http://www.mobile.bg/11281704697831272. Минах да проверя и се оказа, че утре щяла да е там колата (въпреки че снимките на колата са правени на плаца на автокъщата, явно джамбазите я "пробват" в момента) и естествено, че била "перфектна"
          На снимките изглежда прилично, което не е нещо нетипично за Боми Ауто, ще я видим утре що за стока е. Ако някой има вземане-даване с автокъщата моля да сподели.
          Колата е хубава и си заслужава да се види,аз лично всички коли които съм виждал от Боми ауто,са били не само напудрени,но и доста запазени,явно там има някакъв маниак на тема италианки,защото съм виждал десетки такива от тази къща,много запазени,включително и една Ланча Либра Емблема-първата която видях през живота си,много добра кола-направо уникат Успех
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Благодаря за мненията колеги! Днес следобяд чакам да ми се обадят като колата е на плаца. Прави ми впечатление, че са писали, че има чейнджър, но всъщност на снимките се вижда че чейнджъра го няма, а само cd устройството за навигацията е там. Има разлика във външния вид на двата предни фара за мъгла, единият е матов, другият изглежда по-добре. Най-интересното ми е защо е толкова ниска отпред, явно е претърпяла някаква интервенция. Вярно че моторът е голям и тежичък, но съм гледал други 166-ци, при които клиренсът между предните гуми и калника съответства на този отзад. Ако имате мнения по въпроса ще се радвам да ги чуя.

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              Колата е хубава и си заслужава да се види,аз лично всички коли които съм виждал от Боми ауто,са били не само напудрени,но и доста запазени,явно там има някакъв маниак на тема италианки,защото съм виждал десетки такива от тази къща,много запазени,включително и една Ланча Либра Емблема-първата която видях през живота си,много добра кола-направо уникат Успех
              Да бе, уникат, с поочупени копчета и с липсващи доста неща от интериора
              Ама сигурно червеникавата кожа ти е замъглила погледа.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Благодаря за мненията колеги! Днес следобяд чакам да ми се обадят като колата е на плаца. Прави ми впечатление, че са писали, че има чейнджър, но всъщност на снимките се вижда че чейнджъра го няма, а само cd устройството за навигацията е там. Има разлика във външния вид на двата предни фара за мъгла, единият е матов, другият изглежда по-добре. Най-интересното ми е защо е толкова ниска отпред, явно е претърпяла някаква интервенция. Вярно че моторът е голям и тежичък, но съм гледал други 166-ци, при които клиренсът между предните гуми и калника съответства на този отзад. Ако имате мнения по въпроса ще се радвам да ги чуя.
                Ами внимателно наблюдаваш наистина маи повечето 166-ци които са 98-99 година са с такива забити предници.Моята беше същата,но си я повдигнах.Също така тези 166-ци са със стария ключ на които нямат бутон за отваряне на багажника.Доста е неудобно.
                5 Ланчии зад гърба си!
                И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Благодаря за отговора, и да .. как може да са сложили бутона за отваряне на багажника в жабката и да не са преценили, че няма възможност да дръпнеш ръчната по начин, който да не изглежда отчайващо. Точно заради това ги харесвам
                  За съжаление днес Алфата не е пристигнала на плаца, явно има някакъв проблем и великите майстори се чудят какво да го правят. Казаха ми че утре би трябвало да е там, ще пиша ако я видя.
                  Last edited by joros; d.m.y г., 22:01.

Comment

Колега черната ми 156 е от Боми ауто, внос от Швейцария, смея да твърдя че изкарах късмет......
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                      Да бе, уникат, с поочупени копчета и с липсващи доста неща от интериора
                      Ама сигурно червеникавата кожа ти е замъглила погледа.
                      А ти откъде знаеш за коя кола става въпрос а.......Колата е синя с кафява салон,и няма нищо изпочупено вътре,кара я едно момче полицай

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Благодаря за отговора, и да .. как може да са сложили бутона за отваряне на багажника в жабката и да не са преценили, че няма възможност да дръпнеш ръчната по начин, който да не изглежда отчайващо. Точно заради това ги харесвам
                        Същата работа и при 155цата ...

п.с: Следя темата с интерес и чакам продължението
                        Last edited by Tonimir; d.m.y г., 17:47.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                        AR 155 2.0 16v SUPER
                        Toyota Corolla 2014 S Premium
                        Moskvich 2140

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          А ти откъде знаеш за коя кола става въпрос а.......Колата е синя с кафява салон,и няма нищо изпочупено вътре,кара я едно момче полицай
                          Ако е така, съжалявам за объркването.

Дай ВИН, защото до сега не съм виждал Емблема с друг цвят на салона между другото.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Здравейте колеги!

Няма развитие по въпроса, в понеделник отидох на място до автокъщата да ги питам какво става и ми беше отговорено, че колата е на мивка, все пак била изминала 1000 км. и трябвало да се почисти. Интересно защо, като в петък беше снимана пред автокъщата, идеално излъскана и изчистена. Не съм повдигал въпроса пред джамбазите, ще го направя при евентуална покупка. Казаха ми, че във вторник преди обяд най-късно колата ще е при тях. Естествено не ми се обадиха във вторник до обяд, а аз вече съм на море и глупавото е че нямам роуминг, защото миналия месец смених оператора и се оказва че трябва да имаш 4 платени фактури преди да ти го пуснат. Кой да го знае това ... усетих се чак като пристигнах. Няма как да им се обадя да ги питам, пък и няма смисъл. Като се върна в неделя ще я погледна ако е още (вече) при тях. Ако някой има път натам ще съм много благодарен ако я погледне и сподели впечатления.

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                              Ако е така, съжалявам за объркването.

Дай ВИН, защото до сега не съм виждал Емблема с друг цвят на салона между другото.
                              Няма как да ти дам ВИН,защото колата е на клиент на сервиза

П.С.Айде стига спам в темата на колегата

---------- Post added at 15:37 ---------- Previous post was at 15:35 ----------

Здравейте колеги!

Няма развитие по въпроса, в понеделник отидох на място до автокъщата да ги питам какво става и ми беше отговорено, че колата е на мивка, все пак била изминала 1000 км. и трябвало да се почисти. Интересно защо, като в петък беше снимана пред автокъщата, идеално излъскана и изчистена. Не съм повдигал въпроса пред джамбазите, ще го направя при евентуална покупка. Казаха ми, че във вторник преди обяд най-късно колата ще е при тях. Естествено не ми се обадиха във вторник до обяд, а аз вече съм на море и глупавото е че нямам роуминг, защото миналия месец смених оператора и се оказва че трябва да имаш 4 платени фактури преди да ти го пуснат. Кой да го знае това ... усетих се чак като пристигнах. Няма как да им се обадя да ги питам, пък и няма смисъл. Като се върна в неделя ще я погледна ако е още (вече) при тях. Ако някой има път натам ще съм много благодарен ако я погледне и сподели впечатления.
                              Няма кой да я вземе споко,все пак такива коли не се купват от всеки,и всеки ден 100% са я вкарали в сервиз за оправяне на драскотини и т.н.

Comment

1. http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=vslgkvotjdem , 2. http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=b23x2qsqspp1 Виж тея двете,лично на мен втората ми харесва повече.УСПЕХ!!!!
                                Last edited by dakata; d.m.y г., 21:33.
                                ALFA 166 2.0TS-хубавицата
                                Fiat Ritmo 125TC ABARTH-нека силата на ABARTH бъде с теб
                                PEUGEOT 206 1,4HDI(служебното) егати пауъра
                                Дачия Логан 1.6 power injection-с ГАС

Comment

Working...
                                X